Stručni suradnici – volonteri

Debeljak
Helena Šoban Gabrijela Hajba  Tatjana Zegnal

Aleksandra Gvozdanović Debeljak

Rođena sam 22. kolovoza 1984. Osnovnu i srednju školu sam pohađala u Našicama. Diplomirala sam na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, te stekla zvanje dipl. učiteljica. Nakon Učiteljskog fakulteta, završila sam magistarski studij kojim stječem zvanje mag. razredne nastave s defektologijom. Radim u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku na mjestu defektologa u posebnom odjelu. Vanjski sam suradnik na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Duži niz godina volontiram u Udruzi za Down sindrom Osječko – baranjske županije i grada Osijeka. U Udruzi sam voditelj raznih radionica (glazbene, likovne i sl. ) za djecu predškolske i školske dobi. Radionice su kreirane da budu u funkciji psihoemocionalnog razvoja i kompleksne rehabilitacije djece s Down sindromom. Provođene aktivnosti stimuliraju djetetov razvoj, kognitivne sposobnosti i socijalne vještine, dok individualan pristup podržava različitosti i posebnosti svakog djeteta s Down sindromom.

Helena Šoban

Rođena sam 25. rujna 1960. Djetinjstvo i mladost sam provela u Vukovaru. Studirala sam i živjela u Beogradu gdje sam radila u više različitih ustanova kao logoped i tako stekla kvalitetno znanje i vještine u logopedskom radu. Zadnjih dvadeset godina živim u Osijeku.

Radim u Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u Osijeku. U Centru sam voditelj odgojno-obrazovne skupine. U Udruzi za Down sindrom Osječko – baranjske županije i grada Osijeka provodim logopedske vježbe za djecu predškolske i školske dobi.

Logopedskim vježbama djeca poboljšavaju svoje komunikacijske vještine, što im olakšava polazak u školu i komunikaciju sa svojom okolinom.

Gabrijela Hajba

Datum rođenja: 5. 5. 1975.
Adresa: Kralja Tomislava 76
Telefon: 099/204-7006
e-mail:defektologcpo@gmail.com
bračno stanje: udana, troje djece

obrazovanje:
1993. Medicinska škola Osijek
1993.- 1999. Fakultet za defektologiju, Zagreb (danas Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet) smjer profesor defektolog

radno iskustvo:
od 1995.- volonter u udruzi Idem na poslovima koji obuhvaćaju rad s učenicima koji pohađaju redovne OŠ, a imaju rješenje o Prilagođenom programu, te rad s njihovim učiteljima/predmetnim nastavnicima i roditeljima.

1997./98. -Suradnik u Udruzi za pomoć MRO Zagreb, rad s odraslim osobama
5. 1999.- zaposlena u redovnoj OŠ Ante Kovačića u Zagrebu na radnom mjestu stručnog suradnika defektologa
9. 2004.- zaposlena u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku na radnom mjestu defektologa učitelja
1.9.2005.- zaposlena u Centru za predškolski odgoj u Osijeku na radnom mjestu stručnog suradnika defektologa
od 2008.- Suradnik Udruge MRO Osijek, rad s djecom predškolske i niže osnovnoškolske dobi
od 2012. – Suradnik Udruge DS OBŽ i GO

Tatjana Zegnal

Rođena sam u Osijeku, 16. studenog 1964., godine, gdje sam završila OŠ. Srednju školu polazila sam u Centru „Braća Ribar“, Osijek (smjer: suradnik u nastavi matematike, fizike, kemije). Pedagošku akademiju RAZREDNU NASTAVU diplomirala sam 1986. godine.

Radila sam kao odgajatelj pri Centru za odgoj mladeži u Osijeku s maloljetnicima do četrnaest godina, na posebnom odijelu OŠ „Dr. Franjo Tuđman“, Beli Manastir, s djecom s posebnim potrebama, u redovnoj nastavi iste škole te u osnovnoj školi Mladost, Osijek, kao učitelj.

1. godine diplomirala sam na EDUKACIJSKO – REHABILITACIJSKOM FAKULTETU U ZAGREBU, smjer: EDUKACIJSKA REHABILITACIJA. Radim kao učitelj – rehabilitator (defektolog) u Centru „Ivan Štark“, Osijek.

Prisustvovala sam brojnim edukacijama pri organizaciji:

– Agencije za odgoj i obrazovanje, Osijek – Županijskog stručnog vijeća, Osijek
– Udruge za potporu osoba s invaliditetom „Glas čovječnosti“, Osijek
– Udruge defektologa Osijek – Udruge „NE – ovisnost“,Osijek
– Nansen dijalog centra, Osijek
– Vukovarskog instituta za mirovna istraživanja i obrazovanje

Završila sam:
– Edukaciju u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Korak po korak“, Zagreb – (Program: odgoj za različitosti; obrazovanje za društvenu pravdu)
– Poticanje sposobnosti za školsko učenje pružanjem pomoći pri učenju djeci i mladima s posebnim potrebama pri Udruzi „IDEM“, Zagreb
– Stekla sam međunarodni certifikat: FOR COMPLETION OF SEMINAR ON MENTAL HEALTH ISSLES IN CHILDREN WITH MILD MENTAL RETARDATION (pri udruzi „IDEM, Zagreb); sponzored by NADD, USA) te međunarodni certifikat FOR COMPLETION OF SEMINAR ON ATTENTION – DEFICIT/HIPERACTIVITY DISORDER

Bila sam predavač na županijskim stručnim skupovima učitelja na teme:
– Zlostavljana i zanemarena djeca
– Izrada individualnih i individualiziranih programa

Imenovana sam od Županijskog suda, Osijek za stalnog sudskog vještaka za psihologiju, rehabilitaciju i psihosocijalne odnose u obitelji.
Uključena sam kao volonter u Udruzi djece s Down sindromom, gdje uživam u igri i rehabilitaciji.